ترکیه

پایتخت: آنکارا
جمعیت: ۷۵٫۶۲۷٫۳۸۴ نفر
واحد پول: لیر ترکیه (TL)

شرح

ترکیه با خصیصه هایی چون؛ آبهایی به شفافیت کریستال، کوه های بلند، ویرانه های امپراتوری های باستانی، روستاهای کوچک شگفت انگیز، شهرهای بزرگ جهانی و بسیاری از جنبه های دیگر، منحصر به فرد شده و به همین دلیل سفر به این کشور بازدید کنندگان را به خود جذب می کند.ترکیه کشوری اوراسیایی است که بخش بزرگ کشور یعنی آناتولی یا آسیای کوچک در جنوب غرب آسیا و خاورمیانه واقع است و بخش کوچکی نیز به نام تراکیه در منطقه بالکان (منطقه‌ای در جنوب شرق اروپا) قرار دارد. ترکیه یکی از پربازدید ترین کشورهای جهان است، چرا که به هر گوشه ای از این کشور زیبا بروید، با دنیایی از نادیده ها رو به رو خواهید شد. صدها هزار ایرانی هم با توجه به جاذبه های فرهنگی و گردشگری هر منطقه، مقصد خودشان را به خوبی انتخاب می کنند. آب و هوای مدیترانه ای در بعضی از این مناطق ساحلی، لذت سفرتان را دوچندان می کند. گذشته از این، تاریخ غنی ترکیه و فرهنگ این مردمان مهمان نواز، دل کندن از ترکیه را سخت می کند و امروزه شاهدیم که اکثر مردم ایران فقط به یک بار سفر به این کشور بسنده نمیکنند و باز هم بار سفرشان را به مقصد ترکیه میبندند.

جغرافیا و طبیعت

ترکیه در شرق با کشورهای ایران، جمهوری آذربایجان (نخجوان)، ارمنستان، و گرجستان؛ در جنوب شرقی با عراق و سوریه؛ و در شمال غربی (بخش اروپایی) با بلغارستان و یونان همسایه‌است. همچنین ترکیه از شمال با دریای سیاه، از غرب با دو دریای کوچک مرمره و اژه، و از جنوب غرب با دریای مدیترانه مرز آبی دارد. دو تنگه راهبردی بسفر و داردانل نیز در اختیار ترکیه است. سواحل زیبا بدروم، آنتالیا، ازمیر و فتحیه دارای برخی از زیباترین سواحل در ترکیه با طیفی شامل همه چیز از جمله خلیج های مجزا تا مهمانی های ساحلی هیجان انگیز هستند. یکی از بهترین روش ها برای تجربه بسیاری از سواحل ترکیه و دریای مدیترانه و یا دریای اژه در سفر به ترکیه گرفتن کروز آبی است.

آب و هوا

آب و هوا در ترکیه به سبب موقعیت جغرافیایی آن بسیار متفاوت است و نمی توان یک الگوی آب و هوایی ثابت برای ترکیه در نظر گرفت. بنابراین ترکیه را به ۷ منطقه ی مختلف تقسیم می کنند : مرمره، سواحل دریای سیاه، آناتولی شرقی، آناتولی جنوب شرقی، آناتولی مرکزی، دریای مدیترانه و دریای اژه. هریک از این مناطق با توجه به نزدیکی با نواحی گوناگون کوهستانی و دریایی و اقیانوسی دارای آب و هوای متفاوتی می باشند. در مجموع مرمره، سواحل دریای مدیترانه و دریای اژه دارای آب و هوای معمول مدیترانه ای با تابستان هایی گرم و زمستان هایی مرطوب و معتدل هستند. شرق کشور کوهستانی است و دارای تابستان هایی گرم و زمستان هایی سرد با احتمال بارش برف می باشد. ترکیه مرکزی نیز که در فلات داخلی واقع شده دارای زمستان هایی بسیار سرد می باشد.

دین و مذهب

دین و مذهب رسمی کشور ترکیه در نخستین قانون اساسی جمهوری این کشور ، نوشته شده در سال ۱۹۲۴ میلادی، دین "اسلام" تعیین شد. بعدها در سال ۱۹۲۸در اصلاحات انجام شده بر روی قانون اساسی، بر جدایی دین از سیاست تاکید شد و ان ماده حذف گردید. بنابراین از آن پس ترکیه کشوری با دولت و حکومت سکولار (سکولار: جدایی دین از سیاست) معرفی گردیده‌است. طبق آخرین آمار موجود مربوط به ادیان رایج در ترکیه حدود ۹۸% جمعیت این کشور را مسلمانان و ۲% را مسیحیان و کلیمیان و پیروان دیگر ادیان تشکیل می‌دهند.

غذا

غذا در ترکیه، در هر منطقه ای دارای راه و روشی متفاوت است، از جمله مواد مجزا و دستور العمل های حاصل از آن. به همین سبب، غذاهای ترکیه بسیار بیشتر و متنوع تر از کباب و باقلواهای معروف آن می باشد، از جمله غذاهای دریایی تازه و خوشمزه، دسرهای متنوع ، سفره های رنگارنگ صبحانه، سینی های کلاسیک عثمانی، ظروف سبزیجات و خیلی چیزهای دیگر...
کباب kebap: کباب را بهتر است بگوییم محبوب ترین غذا در میان مردم ترکیه می باشد. این غذا انواع مختلفی نیز دارد که معروفترین نوع آن دونر کباب Doner Kebap است. اما انواع دیگری چون اسکندر کباب Iskender Kebap، آدنا کباب و اورفا کباب نیز، که در جنوب ترکیه طرفدار بیشتری دارند، در کشور ترکیه از محبوبیت و شهرت برخوردار می باشند.
له مهجون Lahmacun: له مهجون را پیتزای ترکی نیز می نامند. در واقع این غذا پیتزایی است که ساختار طبیعی تری دارد و شکل قدیمی خود را حفظ کرده است. تلفظ دقیق این غذا به حروف انگلیسی Lah Mahjoon  خوانده میشود.
مانتی Manti: مانتی در واقع نوع ترکیه ای راویولی (راویولی Ravioli نوعی غذای ایتالیایی) می باشد. تفاوت های نسخه ترکیه‌ای آن استفاده از ماست برای نرم و خوشطعم کردن غذا و نیز بادنجان سوخاری، می باشد. مانتی یکی از غذا های محبوب مرم ترکیه است.
بورک Borek: بورک غذا نیست، نوعی خوراکی است. اما بسیار در ترکیه محبوب می باشد. نوعی خمیر شیرین است که با مواد مختلفی برای زمان و حال و هوای مختلف تهیه میشود. به طور مثال برای صبحانه با پودر قند و مربا و مارمالاد، و در عین حال با گوشت و پنیر برای میان وعده تهیه میشود.
کوفته چی Cig Kofte: کوفه چی (Chee) کوفته محبوب ترک هاست. این غذا داستان جالبی دارد که دانستن آن خالی از لطف نیست. در زمان به آتش کشیدن حضرت ابراهیم و معجزه زنده ماندد ایشان؛ میگویند پس از خاموش شدن آتش به دلیل نبود چوب برای تهیه آتش جدید، زنی شکارچی این کوفه را اختراع کرد که تهیه آن نیازی به پخت با حرارت و آتش نبود. روش تهیه آن تنها ورز دادن زیاد است. گوشت درون مواد کوفته چی با حرارت ادویه ورز داده شده کمی پخته میشود. البته در سال 2009 حکم ممنوعیت استفاده از گوشت خام از طرف انحادیه اروپا گریبان ترکیه را نیز گرفت و شامل این غذا هم شد.
 غذا های زیاد و متوع رنگارنگ دیگری نیز در کشور ترکیه تهیه میشود. غذاهایی چون؛ دلمهDulma ، منمن Menemen، سوپ عدس Mercimek Corbasi، دلمه بادنجان Imam Bayildi و نیز غذای خیابانی نخود و برنج Nohutlu Pilav، غذاهای محبوب و معروف کشور ترکیه هستند. که به هنگام سفر به این کشور امتحان تک تک آنها را نباید از دست داد.

دیدنی ها

ایاصوفیه: ایاصوفیه در عصل کاخی پادشاهی بوده است. ساخت این کاخ به قرن ششم و در زمان امپراطوری روم شرقی بازمیگردد. لیکن در زمان عثمانیان و پس از فتح ترکیه توسط این خاندان این کاخ به مسجد تبدیل شد. شاهکار معماری این مسجد و عظمت گنبد و مناره های آن از جاذبه های اصلی کشور ترکیه و شهر استانبول است.
مسجد آبی Blue Mosque: مسجد آبی از دیگر مکان های تاریخی-مذهبی و دیدنی کشور ترکیه در شهر استانبول می باشد. علت نام گذاری این مسجد، تزئینات داخلی با کاشی های آبی و همچنین گنبد و شش منار فیروزه ای زیبای آن می باشد.
پاموک کاله Pamukkale: پاموک کاله، که نوعی مشابه به آن در ایران با نام "باداب سورت" قرار دارد، از جاذبه های طبیعی کشور ترکیه می باشد. نوعی چشمه آب های درمانی و معدنی، که آب آن سرشار از کلسیوم می باشد و همان کلسیوم سبب شکل گیری حوض های پلکانی این چشمه شده است. پاموک کاله در زبان محلی به معنای قلعه های پنبه ای می باشد که به این پلکان های سفید رنگ و برفی شکل می گویند.
کاپادوچیا Cappadocia: کاپادوچیا یا کاپادوکیا از جاذبه های طبیعی دیگر کشور ترکیه می باشد. صخره های بلند و قله های تیز، این منطقه را بسیار دیدنی کرده است. از تفریحات اصلی و جذاب این منطقه بالن سواری بر فراز این قله ها می باشد.
شهر های دیدنی کشور ترکیه
شهر های دیدنی با تفریحات متنوع مربوط به هر یک جاذبه های کشور ترکیه هستند.
قونیه: قونیه شهر آرامگاه حضرت مولانا می باشد. ساختمان های تاریخی و دیدنی چون مسجد علاء الدین و خرابه‌های قصر سلجوقی در این شهر وجود دارد که متعلق به دوره سلجوقیان می باشد.
آنتالیا: آنتالیا یکی از شهر های ساحلی و تفریحی ترکیه می باشد که هر ساله تابستان ها گردشگران بسیاری را، به خصوص ایرانیان، به سمت ساحل خود جذب می کند. ساحل زیبا، هتل های با شکوه تفریحات دریای چون کشتی های کروز جذابیت این شهر را چندین برابر می کند.
استانبول: استانبول بزرگترین شهر ترکیه می باشد، که در دوران عثمانی پایتخت این کشور بوده است. این شهر تنها شهر در جهان است که همزمان در دو قاره وجود دارد؛ قسمتی از آن در قاره اروپا و قسمت دیگر در قاره آسیا واقع شده است. معماری زیبا، مکان های تاریخی و مذهبی، تفریحات شبانه و خرید در استانبول از علل مهم توریستی بودن این شهر است.
بودروم، گوش آداسی، سیده، مارماریس، ماردین و آنکارا و شهر های دیگر کشور ترکیه هریک به طور جدا از جاذبه های این کور هستند و سالانه هرکدام گردشکران زیادی را به سمت خود می کشانند. تور های زیادی روزانه و هفتگی برای باز دید از این شهر ها از سمت ایران به سوی ترکیه روانه است که برای اطلاع از جزئیاتشان به قسمت تور ها مراجعه گردد.

شرح

چگونگی اخذ ویزای ترکیه برای ایرانیان / شرایط اخذ ویزای ترکیه

اقامت توریستی 90 روزه – 3 ماهه کشور ترکیه بدون ویزا
ویزای ترکیه رایگان است و در بدو ورود مسافران به ترکیه صادر می شود. مدت این اقامت 90 روز، یعنی 3 ماه است. برای این نوع اقامت نیازی به ویزا نمی باشد (برای ایرانیان) و مسافران می توانند به مدت 3 ماه بدون هیچ گونه مشکلی در کشور ترکیه اقامت داشته باشند. لازم به ذکر است با این نوع ویزا شما اجازه هیچ کاری مثل خرید و فروش، تحصیل و یا کار در کشور ترکیه را نخواهید داشت. حضور بیش از 3 ماه در ترکیه مستلزم اخذ اجازه رسمی از مقامات مربوطه و تمدید مدت اقامت بوده، از این رو اقامت بیش از حد مجاز در این کشور ممنوع است و جریمه و حتی اخراج از کشور را برای افراد خاطی در پی دارد.
نکته قابل ذکر دیگر؛ سفر به کشور ترکیه از طریق وسایل نقلیه زمینی (اتوبوس و قطار) و هواپیما امکان پذیر است. تاکید می کنیم در صورت مسافرت از راه زمینی حتما با شرکت های معتبر مسافرت نموده و به توصیه های امنیتی توجه بفرمایید.

اقامت توریستی 6 ماهه کشور ترکیه با دفترچه اقامت
در حال حاضر تنها را اقامت بلند مدت در کشور ترکیه برای هموطنان عزیز، تقاضای خرید ملک در کشور ترکیه است. البته تنها سند ملک دلیلی برای اخذ این نوع اقامت نبوده و پلیس کشور ترکیه مستندات دیگری را برای اعطای این نوع اقامت مطالبه خواهد کرد. طبق آخرین اخبار بدست آمده از پارلمان ترکیه، آپریل 2014 زمان اجرایی شدن قانون تصویب شده ایست که طبق آن حقوق سایر اتباع خارجی نظیر ایرانیان در اخذ اقامت به واسطه خرید ملک را محترم شمرده شده و به ایشان اجازه حداقل یک سال اقامت در کشور ترکیه را خواهد داد.

اقامت تحصیلی و دانشجویی در کشور ترکیه
برای اخذ این نوع اقامت در ترکیه می بایست ابتدا در آزمون تومر شرکت نموده و مدرک تومر را اخذ نمائید. با کسب این مدرک در کمتر از سه ماه می توانید اقامت دانشجویی و تحصیلی در کشور ترکیه را دریافت کنید. همچنین اخذ پذیرش از موسسات آموزشی معتبر ملاک این نوع اقامت نیز خواهد بود. روش اقامت تحصیلی و دانشجویی در ترکیه برای هموطنانی که قصد اقامت در این کشور را دارند موکدا توصیه می شود.

اقامت کاری در کشور ترکیه
کسب اقامت کاری در ترکیه به دو صورت کارفرما و کارگری ممکن خواهد بود. در اقامت کاری از نوع کارفرما عموم خارجیان از جمله ایرانیان با ثبت شرکت در ترکیه و اخذ مجوز کار، واجد شرایط دریافت اقامت یک ساله ترکیه به عنوان کارفرما را خواهند داشت. این نوع اقامت بعد ها با بازه های دو ساله قابل تمدید خواهد بود. تاکید می کنیم در حال حاضر این روش بهترین روش اقامت دائمی در کشور ترکیه برای ایرانیان است.
اما در اخذ اقامت کاری از نوع کارگری تنها مستلزم این است که یک شرکت در کشور ترکیه از شما دعوت به کار کند، ولی با این شرط که با تخصصی که از شما دعوت به کار شده هیچ شهروند ترکی در آن مقطع طبق استعلام اداره کار کشور ترکیه بیکار نباشد. با توجه به این نکته می توانیم این گونه نتیجه گیری کنیم که شانس پیدا کردن کار و اخذ اقامت کاری با این روش در ترکیه برای خارجیان (ایرانیان) بسیار کم است.