شرح
کشور امارات عربی متحده فدراسیونی از هفت ایالت است که از یک خلیج مسکوت به مهمترین مراکز اقتصادی خاورمیانه رشد کرده است. پیش از کشف نفت در دهه 1950 ، اقتصاد امارات متحده عربی وابسته به ماهیگیری و صنعت مروارید از دل خلیج به خارج از امارات بود. اما از آنجا که صادرات نفت در سال 1962 آغاز شد، جامعه و اقتصاد کشور تغییرات بسزایی کرد.
کشور امارات عربی متحده هم در تجارت و هم در گردشگری منطقه ای و هم جذب سرمایه گذار های خارجی بسیار متنوع می باشد.
رهبر و رئیس جمهور امارات عربی متحده شیخ خلیفه بین زاید هستند که بلافاصله در نوامبر سال 2004 پس از درگذشت پدرشان ، شیخ زاید بین آل نهیال به حکومت رسیدند.
شهر های این کشور به ترتیب اهمیت و معروفیت ، ابوظبی ،دوبی فجیره، شارجه ،عجمان،رآس الخیمه و ام القوینهفت ایالت شیخ نشین وکه هرکدام استقلال خود را دارند میباشند.
شهر یا امارت ابوظبی که شامل بیش از سه چهارم کل مساحت این کشور فدرالی است ، مرکز صنعت نفت و هم مرز با عربستان سعودی در جنوب .و شرق این سرزمیم میباشد.
بندر دوبی که پایتخت مراکز تجاری و مالی منطقه و صدها شرکت چند ملیتی در آسمانخراش های مسکونی و تجاری در این شهر قرار دارند و دوبی ز پراهمیت ترین و حیاتی ترین شهر های این کشور میباشد.امارت های کوچکتر مانند شارجه ،عجمان ، ام القوین و راس الخیمه شبه جزیره هایی که هم مرز با عمان و چسبیده به تنگه هرمز هستند. این چهار شهر بندرهایی نیز دارند.الفجیره هفتمین عضو فدراسیون، میباشد که به خلیج وصل است و تنها عضو اتحادیه است که در مقابل خلیج فارس هیچ جبهه ای ندارد.
امارات متحده عربی توسط شورای عالی حاکمان اداره می شود که این شورا از هفت امیر تشکیل شده اند که از وظایف آنها تعیین نخست وزیر و کابینه اش میباشد.همچنین امارات متحده عربی درمنطقه و هم بین الملل ،به عنوان مرکزی برای رسانه ها و تلویزیون شناخته شده است. رسانه های دبی و ابوظبی، توانسته اند مراکز رسانه ای جهانی برای نظیر رویترز، سی ان ان، سونی و فاکس را جذب کنند و در مرکز رسانه های دوبیبه نام شهر رسانه ها(Media City) هر کدام دفتر ثبت شده داشته باشند.البته لازم به ذکر است که دولت بر محتوای رسانه ای نظارت و کنترل دارد و حتی انتشارات خارجی نیز قبل از توزیع سانسور میشوند.
امارات متحده عربی با 8.8 میلیون کاربر، بالاترین میزان نفوذ اینترنت در جهان عرب را دارد.که به طور گسترده ای فیلتر شده است .
امارات متحده عربی آب و هوایی گرمسیری دارد، تابستان های آن داغ و مرطوب و زمستان های آن ملایم است. در طول سال باران زیادی نمی بارد و بارش باران عمدتا در فصل زمستان دیده می شود. میزان بارندگی در سال در حدود 13 سانتیمتر می باشد. در پایان زمستان و نیز در طول زمستان وقوع طوفان شن معمول است. متوسط درجه حرارت در ماه ژانویه 33 درجه سانتی گراد و در ماه ژوئیه 17 درجه سانتی گراد است.
آسمان دبی در تمام طول سال آفتابی است. هوا گرم است و در تابستان به 48 درجه سانتی گراد می رسد. در زمستان نیز درجه حرارت به 10 درجه سانتی گراد بالای صفر می رسد.
این کشور با اتکا بر صادرات ذخایر نفتی و گاز طبیعی موجود در دریا و خشکی، بالاترین سطح زندگی را داراست.
تعمیرگاه های کشتی، کارخانه های کودسازی، بانکداری، بازرگانی، فرودگاه های بین المللی و مراکز تجاری بخشی از صنعت امارات را تشکیل داده اند. در این کشور مهاجران از ایران و شبه قاره هند اکثریت نیروی کار را تشکیل می دهند. کشاورزی در امارات محدود است به واحات و تعداد کمی از محل های ساحلی که با آب شیرین شده آبیاری می شوند.توریسم یکی از اساسی ترین پایه های اقتصاد امارات متحده عربی می باشد.
تولید ناخالص داخلی در این کشور 167.3 میلیارد دلار است. سه میلیون و ۶۵ هزار نفر نیروی کار این کشور را تشکیل میدهند. نرخ بیکاری در این کشور 2.4 درصد است. 19.5 درصد از مردم آن زیر خط فقر زندگی میکنند. در سال ۲۰۰۷ نرخ تورم ۱۱ درصد بود.
سیاست نظارت بر ارز در این کشور وجود ندارد. بانک های تجاری بسیاری تحت نظارت بانک مرکزی فعالیت دارند..
امارات متحده عربی روزانه دو میلیون و ۵۴۰ هزار بشکه نفت تولید میکند که تمامی آن را صادر میکند. مصرف نفت این کشور روزانه ۳۷۲ هزار بشکه است که آن را وارد میکند.
محصولات صادراتی این کشور شامل نفت خام، گاز طبیعی، کالاهای ترانزیتی، ماهی خشک شده و خرما است که به کشورهای ژاپن (23.4 درصد)، کره جنوبی (10.3 درصد)، تایلند (5 درصد) و هند (4.8 درصد) صادر میشود.
محصولات وارداتی این کشور شامل ماشینآلات و تجهیزات حمل و نقل، مواد شیمیایی و محصولات غذایی از کشورهای چین (13.1 درصد)، هند (10.2 درصد)، آمریکا (8.9 درصد)، ژاپن (6.2 درصد)، آلمان (6.1 درصد) و ایتالیا (4.7 درصد) وارد میشود.
شرح
بر خلاف سایر کشورهای دنیا، صدور ویزای توریستی امارات توسط اداره مهاجرت و وزارت کار انجام میشود و سفارت امارات متحده عربی ویزای توریستی صادر نمیکند. درخواست ویزای توریستی امارات متحده عربی تقریبا بیدردسر است و توسط کارگزاران زیادی انجام میگیرد. به دلیل دخالت نداشتن سفارت، احتیاج به مصاحبه نیست و حضور متقاضی ضرورتی ندارد. فقط باید براساس نوع ویزایی که میخواهید، مدارک و پول کافی را به کارگزار مورد نظرتان برسانید.
انواع ویزاهای توریستی امارات
برای ورود به هر کدام از شهرهای امارات، باید ویزای امارات متحده عربی را داشته باشید. ویزای توریستی امارات معمولا ۱۴ روزه است و هر ویزا به مدت یک ماه اعتبار دارد؛ یعنی با ویزای توریستی امارات شما حق ۱۴ روز اقامت در شهر مورد نظرتان را دارید. البته دریافت ویزای یک ماهه و سه ماهه هم از امارات امکان پذیر است و با انتخاب این نوع از ویزا شما امکان یک یا سه ماه اقامت در شهر مورد نظرتان را دارید.
هزینه ویزای توریستی امارات براساس نوع ویزا، مدت اقامت، عادی یا ضروری بودن متفاوت است. در صورتی که بخواهید بدون بلیط ویزا بگیرید، از شما یک چک ضمانت هم دریافت میکنند.
مدت زمان اخذ ویزای امارات
ویزای امارات در دو نوع عادی و اضطراری اخذ میشود. دریافت ویزای عادی معمولا ۷ روز کاری و ویزای اضطراری حدود ۳ روز کاری زمان میبرد.
مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای توریستی امارات
اسکن رنگی دقیق و کامل از دو صفحه اول پاسپورت
اسکن رنگی از یک قطعه عکس
نوع ویزا: یک بار ورود
توجه: ماندن در امارات حتی یک روز بیشتر از مدت اعتبار ویزا به هر دلیلی، خلاف قوانین امارات متحده عربی است و علاوه بر دریافت جریمهی نقدی برای هر روز اقامت بیشتر، دچار دردسرهای قانونی دیگری نیز خواهید شد.