پایتخت: پکن
جمعیت: ۱٬۳۵۳٬۸۲۱٬۰۰۰ ميليون نفر
واحد پول: یوآن

شرح

جمهوری خلق چین، کشوری با نزدیک به ۱.۴ میلیارد نفر جمعیت یعنی ۱۹ درصد جمعیت جهان پرجمعیت‌ترین کشور جهان است. چین با مساحت ۹.۵ میلیون کیلومتر مربع، تقریبا برابر مساحت ایالات متحده آمریکا و ۶ برابر مساحت ایران، یکی از کشورهای جنوب و جنوب‌شرقی آسیاست که به سبب تاریخ کهن و باستانی و گستردگی سرزمینی و در نتیجه تنوع فرهنگی و آب و هوایی یکی از اصلی‌ترین مقاصد جهانگردان در صنعت گردشگری جهان محسوب می‌شود بطوریکه پس از آغاز اصلاحات اقتصادی دولت کمونیست چین در دهه ۷۰ و رفع ممنوعیت سفر اتباع خارجی به آن و با سرمایه‌گذاری‌های گسترده در صنعت هتل‌داری و حمل و نقل و سایر زیرساخت‌های جهانگردی، صنعت توریسم به سرعت رشد کرد تا اینکه در سال ۲۰۱۱، چین سومین کشور پربازدید جهان با ۵۶ میلیون نفر گردشگر گردید.
برآوردها نشان می‌دهد درآمد چین از صنعت توریسم به بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۲ رسیده باشد و هرساله نیز بر مقدار آن افزوده می‌شود.

تاریخچه چین

نوشتن از تاریخ تمدنی ۷ هزار ساله و خلاصه کردن آن در یک یا دو بند بسیار سخت و مشکل است. با این حال بد نیست مختصری از تاریخ غنی و پراُفت و خیز این کشور بزرگ را بدانیم.  چین سرزمینی وسیع با مردمانی سخت‌کوش است که جزء معدود تمدن‌های پایدار بشریت بوده‌اند بطوریکه همچون پنج هزار سال پیش، اکنون نیز در حاشیه رودهای مهم این سرزمین همچون رود زرد به کشاورزی می‌پردازند اگرچه تمدن‌های موجود در حاشیه این رودها بارها به سبب طغیان‌ها و سیلاب‌های گسترده نابود گشته‌اند اما شرایط مناسب زیستی سبب شده تا دوباره انسان‌ها را برای سکونت جذب خود کنند. البته بتدریج مهندسان چینی راه‌های مهار سیلاب را فراگرفته و توانستند بر این بلای طبیعی فائق آمده و امپراطوری‌های بزرگ و قدرتمندی را سامان دهند.
در عصر برنز که دوران اوج هنری چین باستان به حساب می‌آید، کشاورزی شورشی توانست امپراطوری ستمگر «شیا» را سرنگون کرده و سلطنت «شانگ»‌ها را بنیان دهد. در ادامه‌ی تاریخ رشد هنر و صنعت تحت حکومت این سلسله، آنها را معروف کرد اما حکومت شانگ‌ها نیز دیری نپایید که سرنگون شد چراکه توسط قبیله‌ی «جو» از بین رفته و بدین ترتیب امپراطوری «جو» که طولانی‌ترین دوران حکومت چین را داراست، بر سر کار آمد. تولد و مرگ کنفسیوس، حکیم بزرگ چینی در این دوران اتفاق افتاد.
بتدریج با تضعیف سلسله «جو»، سلسله «چه‌این» شروع به شکست دادن دولت‌های محلی کشور و غلبه بر دولت مرکزی نموده و توانست امپراطوری خود را بر کل کشور بگستراند. دیوار بزرگ چین  و همینطور خط و پول واحد چین و نیز جاده بزرگ ۹۰۰ کیلومتری این کشور یادگار این دوران است.

یکی از معروف‌ترین امپراطوری‌های چین باستان، قطعا سلسله قدرتمند و پرآوازه‌ی «هان» است که ساخت جاده‌ی معروف ابریشم به طول ۱۳ هزار کیلومتر از یادگارهای آن دوران به شمار می‌رود. این سلسله با تبادل بازرگانی و فرهنگی با کشورهای قدرتمند منطقه همچون هند بتدریج به کشورهای غربی متمایل شده و فرستادگانی را به کشورهای غربی فرستاد. در قرن نوزدهم اما بتدریج دولت مرکزی تضعیف گشته و زمینه شورش‌های منطقه‌ای فراهم گردید.
دخالت کشورهایی همچون بریتانیا و دیگر دول استعمارگر غربی در امور داخلی چین بتدریج بر وخامت این اوضاع می‌افزود تا اینکه در سال ۱۹۱۱ انقلابی بدست ملی‌گرایان رخ داده و آخرین سلسله‌ی پادشاهی در چین منقرض گردید. البته حکومت ملی‌گرایان نیز دیری چند نپایید چرا که مدام توسط مخالفینی چون حزب کمونیست و متحد ایدئولوژیکش یعنی اتحاد جماهیر شوروی اسبق تهدید می‌شد. پس از حمله ژاپن و تسخیر پکن، کل نیروهای کمونیست و ملی‌گرا متحد شدند تا دوباره چین را آزاد سازند و بالاخره توانستند ژاپنی‌ها را طی جنگ‌های فاجعه‌باری شکست دهند اما پس از این پیروزی ملی‌گراها به ریاست چیانگ و کمونیست‌ها به ریاست مائو باردیگر به فکر تشکیل حکومت و در اختیار گرفتن قدرت افتادند. طی این تغییر و تحولات سرانجام مائو توانست در پکن اعلام جمهوری کرده و همینطور ملی‌گراها را به تایوان فعلی فراری دهد. بدین ترتیب در تایوان دولت مستقلی تشکیل گردید که تا این زمان نیز اختلافات شدیدی با دولت مرکزی چین دارد و خود را کشور مستقلی می‌داند.
مائو تسه تونگ که تئوریسین مکتب مائویسم نیز محسوب می‌شد، یکی از تأثیرگذارترین شخصیت‌های سیاسی دنیا در قرن بیستم است. از مهم‌ترین اقدامات وی میتوان به مصادره همه زمین‌های کشاورزی چین در سال ۱۹۵۸ و تقسیم‌بندی آنها به ۲۶ هزار واحد اشتراکی و انقلاب فرهنگی در سال ۱۹۶۶ اشاره نمود که طی آنها بیش از ۳۸ میلیون چینی در اثر قحطی و گرسنگی و نیز سرکوب توسط ارتش جان خود را از دست دادند. مرگ مائو و نارضایتی‌های گسترده سبب تمایل تدریجی چین به غرب و دوری این کشور - حداقل از نظر سیاست‌های اقتصادی - از اصول کمونیسم گردیده و درهای این کشور را به تکنولوژی و پیشرفت افتصادی باز نمود.
از دیگر اتفاقات غم‌انگیز بعد از دوران مائو می‌توان به قتل عام دانشجویان معترض طی تظاهرات سیاسی در جون ۱۹۸۹ در میدان تیان آن مین اشاره نمود که هنوز هم در اذهان بسیاری از مردم جهان به تلخی باقی‌مانده است.

طبیعت و جغرافیا چین

جمهوری خلق چین دومین کشور پهناور جهان پس از روسیه است که دارای مرز مشترک با حدود ۱۵ کشور (بدون احتساب ماکائو و هنگ کنگ) می‌باشد که در این میان هند  با بیش از سه هزار کیلومتر بیشترین و ماکائو با ۳۴۰ متر کمترین مرزهای مشترک را دارا هستند. این کشور از شمال با روسیه، مغولستان، قزاقستان و قرقیزستان، از جنوب با ویتنام ، لائوس، هند، نپال  و بوتان، از غرب با کشورهای همسایه ایران یعنی افغانستان و پاکستان و همینطور تاجیکستان هم مرز بوده و از شرق نیز دارای خط ساحلی گسترده در کناره دریاهای زرد و چین است.

آب و هوای این کشور با توجه به وسعت بسیار زیاد آن در مناطق مختلف متغیر است بطوریکه در قسمت شرقی و در سواحل آن به سبب خاک حاصلخیز، آب و هوای مساعد کشاورزی و همینطور رونق تجارت و گردشگری، شاهد جمعیتی فشرده هستیم و بالعکس در مناطق غربی و شمالی به سبب وجود کوهستان‌های صعب العبور و هوای سرد و خشک، تراکم جمعیت کمتری وجود دارد.
تبت نیز به سبب ارتفاع بسیار و دوری از دریا، آب و هوایی خشک و سرد دارد و خاکش برای کشاورزی مساعد نیست.
از مهمترین عوارض طبیعی این کشور می‌توان به سلسله کوه‌های هیمالیا از جمله اورست در جنوب غربی چین و مرز این کشور و نیز بیابان «گوبی» به عنوان پنجمین بیابان بزرگ دنیا اشاره نمود. رودهای زرد و یانگ‌تسه نیز دو رود بزرگ جاری در این کشور هستند که قدمتی تاریخی داشته و نقش مهمی در تاریخ تمدن چین ایفا می‌کنند.

بهترین وقت سفر به چین

وسعت چین و در نتیجه تنوع بسیار بالای آب و هوایی آن، تصمیم‌گیری در مورد زمان سفر را با مشکل مواجه می‌کند بطوریکه بسته به فصل سفر و مکان آن ممکن است زمان‌های مختلفی را به عنوان زمان مناسب مورد توجه قرار دهیم.

  • فصل بهار: اغلب نقاط کشور آب و هوایی خنک داشته و طبیعت زیبایی را شاهد خواهیم بود.
  • فصل تابستان: تابستان‌های چین معمولا بسیار گرم و البته بارانی است بطوریکه ممکن است بدون چتر و لباس بارانی مناسب قادر به بیرون رفتن از محل اقامت نباشید.
  • فصل پاییز: به طور کلی بهترین فصل برای سفر به چین است چراکه دمای هوا مناسب بوده و بارش باران نیز به شدت تابستان وجود ندارد. سپتامبر نیز تنها ماهی از سال است که موزه/ قصر پکن برای بازدید عموم بازگشایی می‌شود.
  • فصل زمستان: زمستان‌های چین مخصوصا در شمال و همینطور استان تبت بسیار سرد بوده و با افزایش ارتفاع سردی هوا و شدت بادها بیشتر می‌شود. بنابراین در صورتی که قصد سفر در این فصل را دارید، حتما دمای هوای منطقه مورد نظر را چک کرده و لباس مناسبی به همراه داشته باشید.

نکته: در زمان‌هایی که مسافرت به چین از نظر آب و هوایی مناسب است، مشکلاتی مانند شلوغی فرودگاه‌ها و اماکن دیدنی و نیز سیستم حمل و نقل عمومی این کشور را شاهد خواهیم بود بطوریکه ممکن است در تهیه بلیط پرواز و نیز اتاق هتل با مشکل مواجه شوید. بنابراین در صورت انتخاب این فصول حتما برنامه‌ریزی قبلی دقیقی داشته باشید تا در وقت و هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید اگرچه عموما سفر در این زمان‌ها گرانتر نیز می‌باشد.
در صورتیکه به جهت عکاسی به این کشور سفر می‌کنید توصیه می‌کنیم در زمان‌هایی این سفر را انجام دهید که میزان ورود گردشگر به این کشور بالا نباشد تا بتوانید براحتی از سوژه‌های مورد نظر عکاسی نمایید.

شهرها و مناطق توریستی چین

جمهوری خلق چین دارای ۲۲ استان، ۴ شهر با مدیریت متمرکز و ۵ منطقه خودمختار است که نقاط تاریخی و توریستی بسیاری را در خود جای داده‌اند اما ورود و خروج اتباع خارجی در بسیاری از این مناطق تا سال‌های اخیر ممنوع بوده است.

این کشور وسیع و تاریخی از یک سمت در ساحل دریا قرار گرفته و کوه‌های و بیابان‌های بزرگی هم دارد فلذا برای دیدن تمام آثار تاریخی و مناطق زیبای این کشور روزها و شاید ماه‌ها زمان نیاز باشد. بنابراین داشتن برنامه‌ریزی سفر از قبل و مشخص کردن نقاطی که قصد بازدید از آنها را دارید، یک اصل مهم و ضروری در سفر تفریحی به چین است مگراینکه قصد تجارت داشته باشید و در زمان استراحت خود، سری به مناطق دیدنی و تاریخی کشور بزنید.

بطور کلی چین را می‌توان مقصدی ارزشمند برای هر نوع گردشگری دانست. کوه‌نوردان و شناگران، دوستداران طبیعت زیبای سواحل و کوهستان‌ها، علاقه‌مندان تاریخ و فرهنگ بشری و ... چین را کشور مورد علاقه خود خواهند یافت.

شهرهای مهم و توریستی چین

  • پکن : نام رسمی این شهر بیجینگ است. پرجمعیت‌ترین شهر دنیا و پایتخت چین که بعد از شانگهای دومین شهر بزرگ این کشور نیز محسوب می‌شود. مجموعه قصرهای معروف «شهر ممنوعه » در این شهر قرار دارد و بسیاری از گردشگران تنها به قصد دیدار از این مجموعه قصرها به پکن سفر می‌کنند.
  • شهر ممنوعه، شهرکی در قلب پکن که با دیواری ۱۰ متری و خندقی به عرض ۵۰ متر محصور شده است، تا سال ۱۹۲۴ که بازدید از آن برای عموم آزاد شد، منطقه‌ای ممنوعه محسوب می‌شد. چرا که محل سلطنت ۲۴ امپراطور آخر این کشور تعیین شده بود. این مجموعه‌ی چوبی، مساحتی بیش از ۷۰ هکتار داشته و یک ششم کشفیات تاریخی چین از آن بدست آمده است، فلذا اهمیت تاریخی بسیاری دارد.
  • شانگهای : بزرگترین شهر چین با جمعیتی بیش از ۲۳ میلیون نفر که مرکز تجاری اقتصادی کشور نیز محسوب می‌گردد. این شهر پربازدید‌ترین شهر کشور در چند دهه اخیر محسوب شده و بواسطه‌ی ساخت و توسعه کارخانجات مختلف، یکی از مرکز اصلی صنایع سنگین منطقه است.
  • گوآنگ ژو: یا کانتون سومین شهر بزرگ چین با جمعیتی بیش از ۱۲ میلیون نفر که در سال ۲۱۴ قبل از میلاد تأسیس شده و به سبب قرار گرفتن در نزدیکی مرز جنوبی این کشور، یکی از مراکز مهم تبادیل فرهنگی چین محسوب می‌گردد.
  • گوئی لین : شهری پرجمعیت در شمال شرقی چین و کناره رودخانه‌ی «لی» که به سبب طبیعت زیبا و منحصربفرد خود، جزء توریستی‌ترین شهرهای کشور نیز محسوب می‌شود. درختان زیتون این منطقه به سبب طعم و عطر خود شهرت جهانی دارند.
  • هانگ زو: شهری بسیار زیبا در شرق چین که به سبب وجود اماکن تاریخی باشکوه و طبیعت زیبا از نظر توریستی اهمیت بالایی دارد.
  • کُن‌مینگ: یا « یونان‌فو» شهری در جنوب چین با ارتفاع تقریبا ۲۰۰۰ متری که تابستان‌هایی مطبوع و زمستان‌های سرد داشته و برای گردشگران طبیعت مقصد ایده‌آلی است.
  • نان جینگ: شهری تاریخی و فرهنگی که از نظر تجاری و حمل و نقل مهم بوده و مقبره «مینگ» آن در فهرست جهانی یونسکو قرار دارد.
  • شی آن : شهری با قدمتی بیش از سه هزار سال که معروف‌ترین و دیدنی‌ترین اثر تاریخی آن، ارتش سفالین  است. این شهر مرکز فرهنگ و تمدن چین نیز به حساب آمده و از نظر گردشگری شهری بسیار مهم محسوب می‌گردد. قرارگیری در مسیر جاده ابریشم بر اهمیت این پایتخت باستانی چین افزوده است.
  • یانگ ژو: شهری ثروتمند و غنی با قدمت بیش از ۲۵۰۰ ساله در شرق چین که به سبب اقامت مارکوپولو در آن و نیز به سبب تجارت برنج و ابریشم شهرت بسیاری دارد.
  • سوژو: شهری بزرگ و بسیار زیبا در جنوب شرقی چین که به سبب معماری زیبای خانه‌های کنار رودخانه‌ای، به ونیز شرق نیز معروف است. باغ کلاسیک این شهر در فهرست آثار جهانی یونسکو ثبت گردیده است.
در مناطق مختلف چین، می‌توان از مکان‌های دیگری نیز دیدن کرد:

کوه‌های آهکی: این کوه‌ها در آثار هنری و نقاشی‌های تاریخی چینی بسیار مورد توجه قرار گرفته اند، تا حدی که یکی از نمادهای چین باستان محسوب می‌گردند. مشخصه‌ی اصلی این کوه‌ها، داشتن قله‌های نسبتا گرد و فرسایش طبیعی آنهاست. این کوه‌ها را می‌توانید در گوئی‌لین و گوآنگچی و نیز بسیاری از مناطق مرکزی و غربی استان گوئیژو مشاهده کنید.


معابد:از مهمترین این اماکن میتوان به غار موگائو در استان گانسو، متعلق به قرن چهارم میلادی، سنگ‌نوشته‌های دازو مربوط به قرون هفتم تا دهم میلادی و معبد یونگانگ گروتوئس نزدیک شهر داتونگ در استان شانچی اشاره نمود.


دیوار بزرگ چین : دیواری که در طی زمانی طولانی و توسط امپراتورهای مختلف حاکم بر چین برای محافظت از مرزها ساخته شده است و امروزه از مشخصه‌های اصلی کشور چین به شمار می‌رود.

مردم و فرهنگ در چین

فرهنگ عمومی مردم چین ترکیبی از خرده فرهنگ‌های متنوعی است که در این کشور پهناور رشد کرده‌اند اما پس از تاسیس جمهوری کمونیستی و سیاست یکسان سازی فرهنگی، بسیاری از آداب و سنن قدیمی بتدریج به دست فراموش سپرده شد. مرگ مائو و آغاز اصلاحات اقتصادی و نگاه به غرب پکن نیز سبب ترویج مصرف گرایی بین مردم غالبا فقیر این کشور شده است.
چین در حقیقت اتحادی از ۵۶ نژاد و فرهنگ‌های مختلف است که در سرتاسر این سرزمین پهناور، گسترده شده‌اند اگرچه بیش از نود درصد جمعیت این کشور از نژاد «هان» هستند ولی سایر نژادها نیز نقش پررنگی در این کشور بازی می‌کنند. بسیاری از مردم نژاد هان در اطراف رودخانه یانگ‌تسه و رود زرد سکونت دارند و بزرگترین نژاد زنده دنیا محسوب میشوند.

نظام سیاسی

جمهوری خلق چین به همراه کوبا، لائوس و ویتنام چهارکشوری هستند که هنوز دارای نظام حکومتی سوسیالیستی کمونیستی هستند. دولت چین اگرچه در بخش اقتصادی از سیستم اقتصاد باز و لیبرال حمایت می‌کند ولی در سایر بخش‌ها، اعم از سیاسی و اجتماعی، همچنان به اصول کمونیسم مائو پایبند است و محدودیت‌های بسیاری در رسانه‌های شنیداری و دیداری و نیز استفاده از اینترنت برای عموم قائل است.
این کشور اگرچه دارای چند حزب مختلف است ولی نظام سیاسی آن توسط حزب کمونیست اداره شده و بقیه احزاب نقش مشورتی داشته و بیشتر تأییدکننده سیاست‌های حزب کمونیست هستند تا مخالف آن.

زبان

زبان رسمی چین «ماندارین استاندارد» است که بخشی از زبان‌های چینی - تبتی محسوب شده و بیشتر در پکن صحبت می‌شود. این زبان از سال ۱۹۵۰ زمان آموزشی چین محسوب شده و بسیاری از مردم با آن آشنایی دارند. بعد از ماندارین، «وو» در شانگهای، ژیجیانگ و جیانگ‌سوی جنوبی و زبان کانتونیز در بیشتر نواحی گوانگ‌داگ تکلم می‌شود.
زبان ترکی اویغور در مناطق غربی و همینطور قرقیزی، قزاق و تبتی از سایر زبان‌های رایج در این کشورند. در مناطق شمالی نیز به سبب نزدیکی با مغولستان، زبان مغولی و در برخی مناطق نزدیک به شبه جزیره کُره، زبان کره‌ای رواج دارد.

تعطیلات در چین

چین به طور رسمی دارای ۷ روز تعطیل رسمی طی سال است که شامل روز اول ژانویه به عنوان اولین روز سال نو، فستیوال‌های بهاره به مدت سه روز، تعطیلات گینگ‌مینگ به مدت یک روز، اول میْ، فستیوال قایقرانی اژدها یا دراگون بوت، روز ملی چین از اول اکتبر به مدت سه روز و نیز جشن‌های میانه پاییز به مدت یک روز در ۱۵ آگوست است.
جشن‌ها و فستیوال‌های دیگری نیز در طی سال به مناسبت‌های مختلف و یا جهت گردشگران برگزار میگردد.
¤ هفته‌های طلایی دو هفته‌ دربرگیرنده جشن‌های روز ملی چین و همینطور فستیوال بهاره است که تخفیف‌های عمده‌ای در فروشگاه‌ها و هتل‌های چین ارائه می‌شود، منتها بسیاری از خود مردم چین برای استفاده از این فرصت به مراکز تجاری هجوم می‌برند که ترافیک و شلوغی شدید را شاهد خواهیم بود.

خدمات ارتباطی در چین

اینترنت: به جز هنگ‌کنگ و ماکائو، اینترنت در سایر نقاط چین به شدت تحت کنترل دولت مرکزی بوده و تحت سانسور وسیعی است. با این حال کافی‌نت‌های زیادی در شهرها وجود دارد که با قیمت ارزانی به ارائه خدمات می‌پردازند. منتها توصیه می‌کنیم از چک کردن ایمیل‌های حساس خود بخصوص آنهایی که حاوی اطلاعات حساب‌های بانکی و سایر مشخصات شخصی هستند در این کشور خودداری کنید چراکه امنیت کافی در این زمینه وجود ندارد. در صورت هرگونه استفاده از حساب‌های شخصی، حتما و حتما بعد از خروج از چین، رمزهای دسترسی خود را تغییر دهید.
موبایل: تنها شرکت همراه اول دارای قرارداد رومینگ تلفن همراه در چین است که در حال حاضر (شهریور ۹۳) نرخ مکالمه‌ای برابر ۲۵۰۰ تومان برای هر دقیقه را ارائه می‌دهد بنابراین بهتر است از سیم‌کارت‌های اعتباری قابل تهیه در این کشور استفاده کنید. با توجه به اینکه سیستم مخابراتی ایران ازسیستم ارتباطاتی GSM 900/1800 استفاده می‌کند و این سیستم در چین مورد استفاده نیست و یا بسیار گران است، بنابراین امکان استفاده از گوشی‌های خود جهت مکالمه را نخواهید داشت مگر اینکه تنها از قابلیت 3G برخی شرکت‌ها (تنها شرکت ارائه‌دهنده‌ی این سرویس در چین، یونیکام میباشد.) جهت دسترسی به اینترنت استفاده نمایید.
اغلب گردشگران که قصد سفر تفریحی به این کشور دارند، سعی می‌کنند از گوشی‌های ارزان قیمتی که در بازار چین فراوان است، استفاده کنند. با استفاده از اغلب این گوشی‌ها بدلیل آنلاک بودن می‌توانید از هر سیم‌کارتی استفاده کنید.

اسلام در چين

آشنائی با کشور چين

مسلمانان۳٪ از كل جمعيت را تشكيل مي دهند. تعداد مسلمانان حنفي مذهب، حدود سي و شش ميليون نفر و تعداد شيعيان حدود سه و نيم ميليون نفر مي باشد.

پیشینه ورود اسلام به پیش از سال ۶۵۰ میلادی باز می‌گردد و  بیشتر مسلمانان در استان‌های سین كیانگ، گانسو، نینگشا و چینگ‍های زندگی می‌کنند. ورود اسلام به چین، به قرن اول هجری باز می‌گردد. مهاجرت عرب‌ها و فارس‌ها از راه‌های دریایی و جاده ابریشم، در زمان سلطنت سلسله تانگ موجب ورود دین اسلام به اين کشور  شده و نقش مهمی را در برقراری ارتباط بین این کشور و کشورهای اسلامی ایفا کرده‌است . همچنين ترویج و گسترش اسلام توسط بازرگانان ایرانی و عمدتاً از طریق جاده ابریشم صورت‌گرفته‌است. آشنایی اکثر مسلمانان چین با کلمات و واژه‌های اصیل فارسی و استعمال این لغات در مکالمات روزمره زبان چینی مؤید این مدعا است.‍ حمله مغول به ایران بعنوان عاملی تسریع کننده، موجبات و امکانات گشایش راه رفت و آمد و مهاجرت مسلمانان ایرانی به چین و در نتیجه نفوذ فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی و نیز ترویج دین اسلام در آنجا را فراهم کرد.

 

اوضاع اقتصادی :

 

آشنائی با کشور چين

پكن پايتخت چين

از هنگام اجرای اصلاحات اقتصادی برای پی‌ریزی یک اقتصاد مدرن، چین یکی از سریع‌ترین رشدهای اقتصادی دنیا را داشته‌است. این کشور هم‌اکنون بزرگترین صادرکننده و دومین واردکننده بزرگ کالا است و دومین اقتصاد بزرگ دنیا بر پایه تولید ناخالص داخلی را در اختیار دارد. چین عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل و سازمان‌های چندجانبه‌ای همچون سازمان تجارت جهانی، آپک، سازمان همکاری شانگهای و گروه ۲۰ است. چین به عنوان کشوری دارای سلاح هسته‌ای از بزرگترین ارتش دائمی دنيا و دومین بودجه دفاعی بزرگ دنیا برخوردار است.

 

آشنائی با کشور چين

شهر شانگهاي

 

شرح

         
       
       
       
       
       
       
       
       

چگونه ویزای چین بگیریم

ویزای چین بهروزسیر

مدت زمان اخذ ویزای چین

ویزای چین یکی از پرطرفدارترین ویزاها مخصوصا برای تاجران و بازرگانانی است که سفرهای متعدد به چین دارند.برای اخذ ویزای چین نیازی نیست خودتان مستقیم به سفارت بروید.سفارت چین مدارک را به صورت شخصی دریافت نمی کند.شما برای اخذ ویزای چین می بایست از طریق کارگزار مستقیم چین اقدام به تحویل مدارک نمایید.

توجه داشته باشید جهت اخذ ویزای چین حتما چند روز قبل از سفر اقدام نمایید.به طور معمول مدت زمان اخذ ویزای چین حداکثر ۱۰ روز کاری می باشد.

چنانچه سفری فوری پیش رو دارید بهترین پیشنهاد ویدا گشت  اقدام به اخذ ویزای فوری چین  می باشد که ویزا حداکثر در ۳ روز کاری آماده می گردد.

 

چه زمانی برای اخذ ویزای چین اقدام کنیم؟

نکته قابل توجه این است که خیلی زودتر از سفر خود به چین برای اخذ ویزای چین درخواست نکنید.مدت اعتبار ویزا متناسب با نوع ویزای توریستی  یا  ویزای 6 ماهه مولتی چین  بین ۹۰ الی ۱۸۰ روز پس از تاریخ صدور ویزای چین می باشد و سپس منقضی می شود.

بنابراین توصیه می شود ابتدا زمان سفر خود را در نظر گرفته سپس با توجه به شرایط تصمیم به درخواست ویزای مناسب کنید.اگر در این زمینه نیاز به مشاوره دارید می توانید با شماره 28423300-۰۲۱ تماس گرفته تا کارشناسان  شما را در اخذ ویزای چین به طور کامل راهنمایی نمایند.

 

هزینه ویزای چین چقدر است؟

هزینه ویزای چین بهروزسیرقیمت ویزای چین بسته به نوع ویزایی که اقدام می کنید از ۱۰۰ دلار تا ۷۰۰ دلار متغیر است.برای ویزای گروهی چین  تنها با پرداخت ۱۰۰ دلار و برایویزای توریستی چین ۱۴۰ دلار می توانید در مدت حداکثر ۱۰ روز کاری ویزای خود را اخذ نمایید.

معمولا برای ویزای چین در نوع فوری ۳۰ دلار به مبلغ افزوده می شود.

افرادی که به قصد گردشگری می خواهند وارد چین شوند پیشنهاد می شود به صورت گروهی سفر نمایند و درخواست اخذ ویزای گروهی چین دهند.زیرا در این شرایط قیمت ویزای چین بسیار مقرون به صرفه تر خواهد شد.برای اطلاع از شرایط ویزای گروهی چین می توانید به صورت خلاصه هم در جدول بالا و هم به بخش ویزای گروهی چین  مراجعه کنید.

تاجرانی که چندین بار در چین ورود و خروج دارند بهتر است از نوع ویزای تجاری مولتی چین  یا ویزای یکساله چین  بهره جویند.چراکه می توانند بدون محدودیت در مدت اعتبار ویزای چین هر چند بار که بخواهند ورود و خروج داشته باشند.

 

مدارک اخذ ویزای چین

  1. اصل پاسپورت با حداقل ۷ ماه اعتبار (داشتن ۳ صفحه خالی الزامی است)
  2. دو قطعه عکس رنگی ۴*۶ تمام رخ با زمینه سفید بدون عینک و کلاه (عکس ارسالی باید کاملا با عکس پاسپورت منطبق باشد)
  3. کپی شناسنامه صفحه اول و دوم با نام همسر و فرزندان و در صورت مجرد بودن نام پدر و مادر
  4. مشخصات کامل فردی آدرس منزل و محل کار با شماره ثابت و همراه (ذکر کد پستی الزامی است)
  5. تمکن مالی به انگلیسی حداقل ۸۰۰۰ دلاری با مهر برجسته و اصل امضای متصدی بانک
  6. بیمه مسافرتی

تمام الزامات ذکر شده در بالا ضروری هستند اما برای اخذ ویزای چین کافی نیستند.به این دلیل که بسته به نوع ویزای درخواست شده ممکن است مجبور شوید برخی مدارک اضافی ارسال کنید.