چگونه از سقوط هواپیما جان سالم به در ببریم؟

بازدیدها: 66

چگونه از سقوط هواپیما جان سالم به در ببریم؟

احتمال مرگ به علت سقوط هواپیما در واقع بسیار کم است و به طور تقریب از ۹ میلیون به ۱ می باشد. ممکن است در ارتفاع ۳۳ هزار فوت (۱۰.۰۵۸.۴ متر) بالاتر از سطح زمین مشکلات فنی یا مختلفی پیش آید، و اگر شما به حدی بدشانس هستید که در پرواز حضور داشته باشید، تصمیمی که در آن شرایط می گیرید می تواند به معنای فاصله‌ای میان مرگ و زندگی باشد.

تقریبا از ۹۵ درصد سوانح هواپیما افراد جان سالم به در می‌برند، پس بنابراین اگر حتی بدترین اتفاق هم رخ دهد، به حدی که تصور می‌کنید بدشانس نمی‌باشید. شما باید خود را برای ایمنی پرواز آماده سازید، تا بتوانید در هنگام وقوع سانحهء هواپیما آرامش خود را حفظ کرده، و پس از آن نجات یابید.

بخش ۱- آماده شدن برای ایمنی پرواز

۱. لباس راحت بپوشید.

اگر از سقوط  هواپیما جان سالم به در بردید، باید خودتان را گرم نگاه دارید. حتی اگر این مساله مورد توجه نباشد، در حین قرار گرفتن در معرض فشار هرچه لباستان پوشیده تر باشد، احتمالا کمتر دچار سوختگی و یا جراحت می شوید. شلوار و بلوز آستین بلند برتن کنید، و کفش بدون بند و راحت و محکم به پا کنید.
. لباس گشاد یا دنباله دار از آنجاییکه احتمال دارد به جایی گیر کند، شما را در معرض خطر قرار می دهد.
. اگر می دانید مسیر پروازی شما از مناطق سرد است ، لباس مناسب و کافی بر تن کنید، و توجه داشته باشید که حین پرواز حتما یک ژاکت بر روی پای خود قرار دهید.
. از آنجاییکه لباس های پنبه‌ای یا پشمی کمتر قابل اشتعال هستند، ترجیح‌پذیرتر می باشند. اگر مسیر پروازی ازبالای سطح دریا است لباس‌هایی که از جنس پشمی هستند مناسب تر می باشند، چون لباس‌های پشمی هنگامی که خیس می شوند، به اندازهء لباس‌های پنبه‌ای خواص عایق بودن خود را از دست نمی دهند.

آماده شدن برای ایمنی پرواز

۲. کفش‌ مناسب به پا کنید

حتی اگر دوست دارید در حین پرواز ظاهری عالی داشته باشید، در حین مواجهه با شرایط اضطراری، صندل یا کفش پاشنه بلند مانع حرکت سریع شما خواهد شد. هنگام استفاده از سرسره های نجات اضطراری هواپیما، کفش پاشنه بلند ممنوع می باشد و اگر پا برهنه بمانید ممکن است پاهایتان با شیشه زخمی شوند یا مواد آتش زا به آن ها آغشته گردد.

۳. در قسمت دم هواپیما بنشینید

مسافرانی در قسمت دم هواپیما (انتهای هواپیما) می نشینند، نسبت به آن هایی که در ردیف های ابتدایی می نشینند، حین وقوع سانحه ۴۰ درصد شانس بیشتری برای نجات یافتن دارند. به این علت که هرچه سریع تر بتوانید از داخل هواپیما به بیرون فرار کنید شانس زنده ماندنتان افزایش پیدا می کند. بهتر است تا حد ممکن صندلی نزدیک به درب های خروجی، جناح، و عقب هواپیما را خریداری کنید.
در واقع پرواز با کلاس اقتصادی (اکانومی) امن تر از پرواز با کلاس درجه یک (فرست کلاس) است. پس بهتر است بلیط اکانومی بخرید و با یک تیر دو نشان بزنید؛ در این صورت هم پول کم تری خرج کرده اید و هم امنیت بیشتری دارید.

۴. کارت ایمنی را مطالعه کنید و به نکات امنیتی که مهماندار پیش از پرواز بیان می کند با دقت گوش دهید

ممکن است که از پیش تمام این نکات را شنیده باشید و تکراری به نظرتان آید، اما اگر نکات کارت ایمنی را نادیده بگیرید و به جای گوش دادن به نکات عنوان شده پیش از پرواز با هدفون به موزیک گوش دهید، ممکن است اطلاعات حیاتی و مورد نیاز در هنگام وقوع سانحه را از دست بدهید.
. فکر نکنید همهء نکات ایمنی را می دانید، چرا که مدل هواپیماها باهم فرق دارند و هرکدام دستورالعمل های مختص خود را دارند.
. اگر در ردیف کنار درب خروج نشسته اید، توضیحات روی درب را مطالعه کنید و مطمئن شوید که می توانید در صورت لزوم درب را باز کنید. اما اگر افراد دیگری در آن محل نشسته بودند که حین سانحه زخمی یا فوت شده باشند، شما باید بتوانید درب خروج را باز کنید.

۵. تعداد ردیف های موجود بین صندلی خودتان تا ردیف درب خروج را بشمارید.

درصورت بروز سانحه، فضای داخل هواپیما پر دود، پر صدا، و گیج کننده خواهد بود. اگر نیاز به فرار کردن از داخل هواپیما داشته باشید، باید مسیر خروجی خود را احساس کنید، و در این صورت اگر بدانید تا رسیدن به درب خروج چند ردیف فاصله است کارتان آسان تر وشانس نجات پیدا کردنتان افزایش می یابد.
. اگر احتمال می دهید تعداد ردیف ها را فراموش می کنید، با خودکار روی دستتان یادداشت نمایید، بنابراین در صورت نیاز به خروج اضطراری مرجعی سریع خواهید داشت.

۶. در تمام مدت پرواز کمربند ایمنی خود را بسته نگاه دارید

هر یک سانتی متری که کمربند خود را شل تر ببندید، سه برابر نیروی جی (G-Force)، حین وقع سانحه، تجربه خواهید کرد. بنابراین در طول مدتی که در پرواز هستید کمربند ایمنی خود را به صورت محکم بسته نگاه دارید. تا جایی که ممکن است کمربند ایمنی خود را به سمت پایین، روی استخوان لگن بکشید. باید احساس کنید که لبهء فوقانی استخوان لگن با لبهء فوقانی کمربند ایمنی موازی است. چرا که استخوان لگن محکم می باشد و این امر موجب می شود در شرایط اضطرای بسیار بهتر از شکم که نرم است شما را نگاه دارد.
.حتی اگر خواستید بخوابید کمربندتان را باز نکنید. اگر زمانی که در خواب هستید اتفاقی رخ دهد، از اینکه در صندلی خود محکم و بدون حرکت ماندید احساس خوشحالی خواهید کرد.

بخش ۲- مقاومت در فشار

۱. ارزیابی شرایط

سعی کنید بتوانید تشخیص دهید که هواپیما در چه سطحی بر زمین می نشیند تا بتوانید مختص به آن شرایط خود را آماده کنید. اگر بر روی آب فرود خواهید آمد، به طور مثال باید جلیقهء نجات برتن کنید، و باید تا زمانی که از هواپیما خارج شوید منتظر بمانید و سپس آن را پر باد کنید. اگر در هوای سرد فرود خواهید آمد، باید سعی کنید پتو و ژاکت به همراه خود داشته باشید تا بتوانید خودتان را گرم نگاه دارید و درهوای سرد دوام بیاورید.
. اگر دارای اطلاعات جغرافیایی باشید می توانید حدس بزنید مسیر پروازی شما تا مقصد از روی چه مناطق و سطوحی است.
. قبل از اینکه هواپیما سقوط کنید از زمان استفاده کنید و مسیر خروجی را بیابید. اگر هواپیما در حال سقوط باشد، تقریبا همیشه تا قبل از اصابت چند دقیقه زمان دارید. از این زمان برای مرور مجدد اینکه محل خروج از کدام جهت بود استفاده کنید.

۲. تا حد ممکن فضای خود را آماده سازید

اگر می دانید که در حال سقوط هستید، صندلی را به حالت اولیه (کاملا راست) باز گردانید و هر چیزی که احتمال می دهید روی سرتان سقوط کند یا برایتان ایجاد خطر کند، از خودتان دور کنید. زیپ ژاکتتان را ببندید و مطمئن شوید که کفش خود را به درستی به پا کرده اید. سپس بر دو حالت استانداردی که درحین سقوط برای نجات استفاده می شود تمرکز کنید و سعی کنید آرامشتان را حفظ کنید.
. در هر دو حالت استاندارد، پاهایتان باید کاملا بر روی زمین و کمی عقب تر از زانوهایتان قرار گیرند. در این صورت احتمال زخمی شدن پاهایتان کم تر می شود. تاجایی که ممکن است پاهایتان را در زیر صندلی قرار دهید تا از شکستن استخوان ساق جلوگیری نمایید.

۳. به سمت صندلی جلو خم شوید و دستانتان را بالای سرتان قرار دهید

اگر صندلی جلو به اندازهء کافی نزدیک بود، همانند تصویر به سمت صندلی خم شده، پیشانی را بر روی صندلی تکیه دهید و دستانتان را بالای سر و روی هم به صورت ضربدری قرار دهید .گاهی اوقات توصیه می شود که سرخود را به طور مستقیم بر پشت صندلی جلو تکیه دهید و سرتان را با دست هایتان بپوشانید.
اگر در جلوی خود صندلی موجود نمی باشد به سمت جلو خم شوید و قفسهء سینهء خود را بر رون ران ها و سرتان را بین زانوهایتان قرار دهید و دست هایتان را جلوی ساق پا قرار دهید و مچ پاهایتان را بگیرید.

۴. سعی کنید آرامشتان را حفظ نمایید

خارج شدن از هواپیما و نجات از آن شرایط پر استرس بلافاصله بعد از سقوط کار نسبتا آسانی است، به شرط اینکه آرامش خود را حفظ کرده باشید. در چنین شرایطی شما بیش از هرچیزی نیاز به تفکر منطقی و تصمیم گیری سریع و هوشمندانه دارید تا بتوانید به طور سالم از سانحه نجات یابید.

۵. اگر در حال سقوط در آب بودید، جلیقهء نجات را برتن کنید اما آن را باد نکنید.

اگر زمانی که در هواپیما هستید جلیقهء نجات را باد کنید، هنگامی که آب به داخل هواپیما نفوذ می کند و پرازآب می شود، جلیقهء نجات شما را به سمت سقف هواپیما می برد و در آن شرایط شنا به سمت پایین و خارج شدن از هواپیما دشوار شده و احتمال دارد درون هواپیما گیر کنید. بهترین راه این است که نفس خود را حبث کنید و به سمت بیرون شنا کنید، زمانی که از هواپیما خارج شدید، جلیقهء نجات را باد کنید.

 ۶. پیش از کمک به دیگران ماسک اکسیژن خود را بزنید.

احتمالا این را از پیش شنیدید که تا قبل از بیهوش شدن تنها حدود ۱۵ ثانیه و یا حتی کمتر زمان دارید تا بتوانید با استفاده از ماسک اکسیژن نفس بکشید.
. ممکن شما با احساس مسئولیت و ازخودگذشتگی ابتدا بخواهید به کودکان یا مسافران مسنی که درکنارتان نشسته اند کمک کنید، اما این را در نظر داشته باشید که اگر خودتان از هوش بروید دیگر برای هیچ کس مفید واقع نخواهید شد. پس بهتر است اول از همه ماسک اکسیژن خود را بزنید و سپس به دیگران کمک کنید، در این صورت می توانید جان آن ها را نجات دهید.

بخش ۳- جان سالم به در بردن از سانحهء سقوط

۱. دود و آتش سوزی عامل بیشترین درصد تلفات در سوانح هواپیما می باشد

دود ایجاد شده از آتش سوزی در هواپیما بسیار غلیظ و سمی است. بنابراین باید با پارچه ای بینی و دهان خود را بپوشانید تا از استنشاق آن جلوگیری کرده باشید. اگر امکان پذیر بود پارچه را خیس کنید، در این صورت درصد مسمومیت کاهش می یابد. در هنگام فرار از داخل هواپیما به سمت بیرون بهتر است تا جایی که می توانید خم شوید. ممکن است کار دشواری به نظر نیاید اما استنشاق دود در حین خروج از هواپیما یکی از خطرناک ترین کارهایی است که می تواند در طی شرایط بحرانی اتاق افتد.

۲. هرچه سریع تر از هواپیما خارج شوید

برمبنای انجمن ملی حمل و نقل هوایی، ۶۸ درصد از مرگ و میر سقوط هواپیما به علت آتش سوزی پیش از سقوط بوده است. خروج از هواپیما بدون تاخیر بسیار حائز اهمیت است. اگربر اثر آتش سوزی هواپیما پر از دود شود ، معمولا برای اینکه به طور سالم از هواپیما خارج شوید، کمتر از ۲ دقیقه زمان دارید. از امن بودن محلی که برای خروج انتخاب کردید اطمینان حاصل کنید. از پنجره به بیرون نگاه کنید تا مطمئن شوید از جایی که خارج می شوید آتش سوزی یا خطری در بیرون وجود نداشته باشد. اگر در آن قسمت خطری وجود داشت داشت سعی کنید از جایی دیگر خارج شوید.

۳. به دستورالعمل های مهمانداران پیش از سقوط گوش فرا دهید

خدمه پرواز (مهمانداران) برای اینکه بدانند در شرایط اضطراری چه کارهایی باید انجام دهند از پیش به طور صحیح تعلیم داده شده اند. اگر مهماندار قادر به راهنمایی و کمک به شما بود حتما با دقت به وی گوش دهید و برای افزایش شانس نجات دیگران با وی همکاری کنید.

۴. وسایل خود را ترک کنید

سعی نکنید وسایلتان را نجات دهید. به همراه بردن وسایل هنگام فرار از هواپیما حسی طبیعی می باشد اما ابتدا سعی کنید جان خود را نجات دهید و پس از آن درصورتی که به آن ها نیاز پیدا کردید، در میان خرابه های هواپیما به دنبال آن بگردید.
.در صورت بروز سانحه مهم ترین چیز این است که خودتان را نجات دهید. حمل بار اضافی با خود تنها سرعتتان را حین فرار کاهش می دهد.

۵. حداقل ۱۵۲.۴ متر (۵۰۰ فوت) و برخلاف جهت باد، از محل سانحه فاصله بگیرید

اگر در منطقه ای دور افتاده سقوط کردید، بهترین کاری که باید انجام دهید معمولا انتظار برای امداد در نزدیکی هواپیما است ولی نباید خیلی نزدیک هواپیما باشید چرا که پس از سقوط هر لحظه ممکن استآتش سوزی یا انجار رخ دهد، بنابراین از هواپیما حداقل ۱۵۲ فاصله بگیرید. اگر در آب سقوط کردید تا جایی که می توانید شنا کنید و از هواپیما فاصله بگیرید.

۶. در یک مکان ثابت بمانید، اما به اینکه چه کارهایی باید انجام دهید توجه کنید

پس از سقوط حفظ خونسردی بسیار ضروری است اما در حین حال باید بتوانید تشخیص دهید که چه زمانی نیاز به عملکرد و تصمیم سریع دارید. همچنین اگر قادر بودید حتما به دیگران نیز کمک نمایید.
.اگر امکان پذیر بود به زخم های خود رسیدگی کنید. بدون حرکت در یک محل منتظر بمانید تا درصورت داشتن جراحات داخلی، با حرکت تشدید پیدا نکند.
. داشتن حس وحشت منفی است و موجب ناتوان سازی فرد برای تصمیم گیری صحیح و قاطعانه می شود. به طور مثال به علت وحشت زیاد ممکن رد به جای اینکه به دنبال راهی برای خرج باشد در صندلی خود بهت زده باقی بماند.

 ۷. منتظر رسیدن تیم امداد بمانید

به جای اینکه در اطراف پرسه بزنید یا به دنبال کمک بگردید، بهتر منتظر رسیدن امدادگران باشید. اگر هواپیما سقوط کند به سرعت افرادی برای امدادرسانی ارسال می شوند و در حین رسیدن آن ها شما باید در آنجا حضور داشته باشید.

منبع : سفرمی

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.