بازدیدها: 10
حوزه شینگن
۲۶ کشور اروپایی که قانون کنترل گذرنامه در بدو ورود را برای شهروندان این منطقه حذف کردهاند حوزه یا منطقه شنگن می باشد.در مورد بینالملل نیز با گرفتن روادید(ویزا) هرکدام از کشورهای این منطقه٬ میتوان به دیگر کشورها نیز بدون نیاز به روادید تازه٬ سفر نمود. بعدها نام این منطقه به پیمان شنگن تغییر یافت، این پیماننامه در سال ۱۹۸۵ و بین پنج کشور اروپایی منعقد شد، که طبق آن ٬هرگونه حرکت و مبادله کالا، اطلاعات، پول و افراد٬ بشرط قانونی بودن٬ جایز و بدون هرگونه ملاحظات گمرکی خواهد بود.
ویزای(روادید) شینگن چیست ؟
ویزای شینگن سندی است که برای سفر به کشورهای منطقه شینگن از جانب کنسولگری یکی از کشور های مذکور پس از مراجعه برای شخص متقاضی صادر می شود. در زیر یک نمونه از تصویر ویزای شینگن را می بینید.
گرفتن ویزای شینگن مثل هر ویزای دیگری شرایط خاصی را می طلبد.داشتن تمام مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا از مهم ترین این شروط است که فرد متقاضی قبل از مراجعه و درخواست اولیه باید از دارا بودن مدارک خود مطمئن باشد. با کلیک بر روی نام هر یک از کشورهایی که در ادامه به طور فهرست وار به شما ارائه داده شده است می توانید به اطلاعاتی در مورد سفارت آنها در ایران و مدارک لازم برای اخذ ویزای شینگن از هر یک از آنها،و سایر اطلاعات مرتبط دست یابید.
کشورهای عضو شینگن
اتریش، بلژیک، جمهوری چک، دانمارک ،فنلاند ،فرانسه ،آلمان ،یونان، مجارستان ،ایسلند ،ایتالیا ،لتونی ،لیتوانی، لوکزامبورگ ،مالت ،هلند ،نروژ ،لهستان ،پرتغال ،اسلواکی ،اسلوونی ،اسپانیا ،سوئد ،سوییس، لیختن اشتاین ،استونی
انواع ویزای شینگن
بر اساس ماهیت، ویزای شینگن انواع خاصی دارد که از جانب سفارت(کنسولگری)های معین صادر می شوند.
1.ویزای عادی شینگن (USV): ویزای عادی شینگن برای حمل ونقل یا اقامت در منطقه ی مورد نظر است که برای مدت زمانی خاص و حداکثر تا 90 روز در هر دوره ی شش ماهه اعتبار دارد که از تاریخ ورود شخص به حوزه آغاز می شود. با توجه به اهداف سفر، ویزای عادی شینگن به سه دسته ی “ A ” ، “ B ” ، و “ C ” تقسیم می شود.
- دسته ی “ A ”: داشتن این نوع ویزا برای مسافرانی که مبدا و مقصدشان کشورهای غیر شنگن می باشد ضروری است اگر لازم باشد در میان راه در حوزه شنگن هواپیمای خود را عوض کنند.به این نوع از روادید، ویزای ترانزیت فرودگاهی گفته می شود که به دارنده ی آن اجازه می دهد بدون ورود به کشورهای منطقه ی شینگن، تنها در محدوده ی بین المللی فرودگاه های این کشورها تردد کند.
- دسته ی “B”: نوعی دیگر از ویزای ترانزیتی که دارنده ی آن قادراست ظرف حداکثر پنج روز با وسیله ی نقلیه ی شخصی، اتوبوس، یا هواپیمای شخصی به مقصد یک کشور غیر شینگن از حوزه ی شینگن عبور کند.
- دسته ی “C”: دارنده این نوع ویزای کوتاه مدت، قادر خواهد بود در مدت اعتبار این ویزا دوره ی زمانی معینی را در کشورهای عضو شینگن تحت شرایط و قوانینی بخصوص، اقامت کند.
2.ویزای معتبر در منطقه ی محدود (LTV) : دارنده این نوع از ویزا قادر است فقط به کشور صادرکننده ی ویزای شینگن یا در برخی موارد، به کشورهای دیگری از منطقه ی شینگن سفر کنید که نام آنها به صورت خاص هنگام درخواست ویزا ذکر شده باشند. به غیر از کشورهایی که نام شان هنگام درخواست ویزا ذکر شده اند، این گونه ی خاص ویزا برای سفر به کشورهای دیگر عضو شینگن که نامی از آنها برده نشده اند، معتبر نیست.
3.ویزای ملی : ویزای ملی دسته ی “D ” به افرادی اعطا می شود که برای تحصیل، کار یا اقامت دائم وارد یکی از کشورهای شینگن شوند. البته ویزای ملی به افرادی اعطا می شود که قصد دارند در دوره ی زمانی خاص یا با هدفی مشخص در یکی از کشورهای شینگن اقامت کنند که پس از پایان دوره ی مشخص باید به کشورشان بازگردند.