رنگ جلد پاسپورت کشورهای مختلف

بازدیدها: 59

طراحی جلد گذرنامه‌ کشورها استانداردهای خاص خود را دارند. در کنار اسم آن کشور به زبان بین المللی، اسم کشور به زبان داخلی آن کشور نیز روی جلد گذرنامه‌های حک می‌شود.

نشانه‌های کشورهایی که نقش لوگو را برای کشورها دارد نیز جزء ترکیب بندی ثابت جلد گذرنامه‌هاست. سومین عنصر مشترک جلد گذرنامه، کلمه پاسپورت است که آن هم به زبان انگلیسی و زبان داخلی کشورها روی جلد قرار می‌گیرد. نشانه گذرنامه‌هایی که چیپ الکترونیکی دارد نیز عنصر ثابت دیگری است که امروزه روی اکثر گذرنامه‌ها نقش بسته است.

اما رنگ گذرنامه کشورها با یکدیگر فرق دارد. هر چند این رنگ‌ها در چهار دسته قرمز، سبز، آبی و مشکی قرار می‌گیرند اما جلد گذرنامه‌ها می‌تواند طیفی از این چهار رنگ باشد. دلایلی قطعی برای انتخاب رنگ‌ها وجود ندارد و به طور مثال کشور ایالات متحده آمریکا تاکنون سه بار رنگ گذرنامه خود را تغییر داده است. با این وجود رنگ گذرنامه‌ها پیشینه فرهنگی هم دارد و بسیاری معتقدند که این رنگ‌ها بدون دلیل انتخاب نمی‌شوند.

گذرنامه قرمز ، پراستفاده ترین رنگ

رنگ قرمز و طیف آن دومین رنگ پرتعداد در گذرنامه‌هاست. شاید جالب باشد بدانید که همه ۱۰ گذرنامه پر قدرت جهان نیز در طیف قرمز رنگ قرار دارند و در پایین این رده بندی و در بین ۱۰ رتبه آخر که ضعیف‌ترین گذرنامه‌های دنیاست، تنها دو گذرنامه رنگ قرمز دارند. پرقدرت‌ترین گذرنامه دنیا که مربوط به کشور سنگاپور است نیز قرمز است و در رده‌های بعدی آلمان، دانمارک، سوئد و فلاند قرمز رنگ هستند. کشورهای اتحادیه اروپا اکثرا رنگ قرمز و طیف‌های آن را برای خود انتخاب کرده‌اند و شاید به همین دلیل است که انگلستان اعلام کرده که پس از خروج از اتحادیه اروپا، رنگ گذرنامه خود را از قرمز به آبی تیره تغییر خواهد داد.

78 کشور رنگ آبی را برای گذرنامه خود انتخاب کرده‌اند که معروف‌ترین و پر قدرت‌ترین گذرنامه بین رنگ‌های آبی، گذرنامه ایالات متحده آمریکا است با این گذرنامه می‌توان به ۱۱۶ کشور جهان بدون ویزا سفر کرد.

گذرنامه آبی ، دومین رنگ پر طرفدار

محبوب‌ترین رنگ بین گذرنامه کشورهای طیف رنگ آبی است. ۷۸ کشور رنگ آبی را برای گذرنامه خود انتخاب کرده‌اند که معروف‌ترین و پر قدرت‌ترین گذرنامه بین رنگ‌های آبی، گذرنامه ایالات متحده آمریکا است با این گذرنامه می‌توان به ۱۱۶ کشور جهان بدون ویزا سفر کرد. همچنین جالب است بدانید که کم قدرت‌ترین گذرنامه کشورها با رتبه ۱۹۹ نیز آبی رنگ و مربوط به کشور افغانستان است و با این گذرنامه تنها به ۵ کشور جهان می‌توان بدون ویزا سفر کرد. کشورهای حوزه کارایب اکثرا از رنگ آبی برای گذرنامه خود استفاده کرده‌اند.

گذرنامه سبز ، با پشتوانه مذهبی ، فرهنگی

بیشتر کشورهای مسلمان، پاسپورت سبزرنگ دارند؛ برای مثال مراکش، عربستان سعودی و پاکستان. رنگ سبز به‌عنوان رنگ مورد علاقه پیامبر مسلمانان در نظر گرفته می‌شود و همچنین نماد طبیعت و زندگی است. شهروندان چندین کشور غرب آفریقا، مثل بورکینا فاسو، نیجریه، نیجر، ساحل عاج و سنگال نیز گذرنامه‌هایی با طیف‌های مختلفی از سبز دارند. در مورد این کشورها، این رنگ نشان می‌دهد که به اِکُواس (ECOWAS – جامعه اقتصادی دولت‌های غرب آفریقا) تعلق دارند.

گذرنامه مشکی ، کمترین رنگ مورد استفاده

شاید هم انتخاب رنگ گذرنامه دارای دلیلی کاربردی باشد. مثلا از رنگ‌های مشکی و یا طیف‌های خیلی تیره از آبی و قرمز به دلیل اینکه رسمی‌تر به نظر می‌رسند و همچنین کمتر کثیفی و آلودگی را نشان می‌دهند نیز استفاده می‌شود. رنگ گذرنامه‌های کشورهایی مانند نیوزیلند، بوتسوانا و زامبیا نیز به همین رنگ است. البته در کشور زامبیا رنگ مشکی به نوعی رنگ ملی این کشور محسوب می‌شود.

با توجه به این نکات از روی رنگ جلد گذرنامه‌ها می‌توانید به نکات زیادی پی ببرید اما مهم‌ترین نکته این است که بدانید گذرنامه‌ها از اینکه وسیله‌ای برای ارتباطات جغرافیایی، اقتصادی و یا سیاسی باشند چیزی فراتر هستند زیرا آن‌ها به مردم تعلق دارند. برای هر فردی گذرنامه معنی خاصی دارد، برخی آن را وسیله‌ای برای امکان سفر بدون محدودیت می‌دانند و برخی دیگر نیز آن را به معنای یک مانع می‌دانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.