اربعین حسینی
بازدیدها: 240
اربعین حسینی
اربعین حسینی در واقع سالگرد چهلمین روز پس از کشته شدن سیدالشهدا، حضرت حسین بن علی(ع) می باشد. به عقیده علمایی چون شیخ مفید و شیخ طوسی، در این روز بوده است که اهل حرم از سرزمین شام به سوی مدینه بازگشتند. جابر، آخرین صحابی برجسته پیامبر اکرم بوده است که درست در چهلمین روز پس از شهادت امام حسین(ع) وارد کربلا شد و از مزار آن حضرت زیارتی به جای آورد، به همین سبب سنت زیارت روز اربعین را به وی نسبت داده اند.
روایت دیگری نیز در این باب وجود دارد که در کتاب نفس المهموم تالیف شیخ عباس قومی آمده است؛ که اهل بیت امام و بازماندگان حادثه کربلا، در روز چهلم مشغول زیارت آن امام و مرثیه خوانی و عذاداری بوده اند. بنابراین رسم زیارت در این روز از آن حضرت از این روایت برخاسته است.
پیاده روی اربعین حسینی
پیاده روی برای زیارت از حرم امام حسین(ع) را سالیان سال است که شیعیان عراقی مرسوم کرده این. و از خانه و کاشانه، با اهل و عیال و کوچک و بزرگ خانواده خود پیاده به سوی کربلا راهی میشوند تا در رنج و سختی اهل حرم شریک باشند. این حرکت نمادین بزرگترین گردهمایی سالانه مذهبی در جهان است. در گردهمایی اربعین از جمله گروههای مسلمانان شیعه، مسلمانان سنی، مسیحی، ایزدی و دیگر آیینها هم در آن حضور داشته و دارند. در سال های اخیر بسیاری از هموطنان ایرانی نیز، در این اجتماع عظیم و باشکوه شرکت می کنند و مسیر دو شهر نجف و کربلا را در طی سه روز پیاده طی می کنند. به طوری که در سال های 89تا95 شمار ایرانیان در میان سیل مسلمانان عازم کربلا در این گردهمایی از چهل هزار نفر به دو میلیون و دویست هزار نفر رسیده است. در پیاده روی اربعین حسینی از جمله گروههای مسلمانان شیعه، مسلمانان سنی، مسیحی، ایزدی و دیگر آیینها هم حضور داشتهاند. علاوه بر عراق و خود شهر کربلا، این راهپیمایی نمادین سالانه در کشورهای دیگری مانند آمریکا، انگلیس و نیجریه نیز برگزار میشود. جالب است بدانیم، پیادهروی اربعین در زمان حکومت صدام حسین ممنوع بوده است.